What i write is a part of me, mylife and my thoughts. It may be different from what u thought I am. But this is me and oh, THANKS for dropping by ;))
RSS

May 6, 2010

accepting things..

[Al-baqarah;216]

its a phrase that always calm me down in any situation. when im sad cause didnt get something i wanted or when im depressed to get something i hated all this while. Allah work in HIS own way. we will never know what He had decided for us. mayb its something more special than we think it is.

kadang-kadang kita sedih bila kite tak dapat ape yang kite nak, kita terpisah ngan orang yang kita syg. kite menangis berhari-hari. kita mengeluh jee selalu. tp nant sampai satu mase, kite sedar jugak, 'oh, nsb baiklaa aku tak dpt dulu', 'oh, nsb baik da tade pape sekarang' . see, Allah lg tahu ape yg terbaik untuk kita. kalau Dia tak bg ape yang kita nak, mest sebab benda tue tak elok untuk kita.

kadang-kadang kita sedih bila something unpleasent happens to us. mungkin tibe tibe lecturer letak kita dengan orang yang kita benci dalam satu group. kita marah, kita lansung tak ikhlas buat discussion. tapi pernah tak kita fikir, mungkin Allah nak tunjuk kat kita sesuatu yang kita tak nampak sebelum nie ? mungkin orang yang kita benci tu laa orang yang paling baik sekali. we'll never know.

sometimes, we must learn to accept things as they come. ikhlas and redha always helped. yes, it aint easy but it aint that hard too. its all in our thoughts and yes, we could change it. im writing this entry not just for others but its especially for me. im trying to adapt with things that do upset me. i know, its His way showing that He loves me and He want to test me, i hope im strong enough for this because i know, He chose me because He know i could handle it. insyaAllah =)

8 comments:

Asmayanti said...

agree with you sis. HE knows the best kan. 2:216 never fails to sooth me, and 94:5-8 too! bak kata hlovate, HIS love letters compilation will guide you through. :)

fArhAnA said...

very good entry ika. n of course it is absolutely CORRECT!

haikadove said...

kak as ; yeap yeap setuju! ;). i thought of posting that too~ tp tgk dulu laa.. hehee

nana ; thanxx dear! =)

Fathini said...

haa..setuju giler..memg btol pon..ape yg terjadi memg ade hikmahnye..klu kite xnmpak skang kite akan nmpak len kali..so,trima jela seadanya..=)

haikadove said...

kan thini kan ? yeay! sep sep! hahaa ;p

Asmayanti said...

The Sunshine Award for you :)

afiqawe said...

nice one!

sayu je bila baca...

haikadove said...

afiq~! thank uuuu! ;D