What i write is a part of me, mylife and my thoughts. It may be different from what u thought I am. But this is me and oh, THANKS for dropping by ;))
RSS

June 24, 2011

hati itu..

salam :)

its for you, miss. i dont know u'll be reading this or not. i hope you do, dan rasanya pasti ramai dah biasa dengar ayat nie:

hati itu milik Allah, hati itu Allah yang pegang.

even when we think about it logically. if someone have something that we want. mestilah kena jumpa dia kan untuk mintak ? yang memegang hati manusia ni cuma Dia. dan jalan ke hati manusia pun melalui Dia. so, mintalah pada Dia agar dipermudahkan :))


“Boleh jadi kamu membenci sesuatu padahal ia amat baik bagimu, dan boleh jadi pula kamu menyukai sesuatu, padahal ia amat buruk bagimu. ALLAH SWT mengetahui sedangkan kamu tidak.” (al-Baqarah:216)


“Jika kamu mengejar dunia, maka akhirat akan meninggalkanmu, jika kamu mengejar akhirat, maka dunia akan mengejarmu, tetapi jika kamu mengejar kedua-duanya,kamulah insan yang beruntung di dunia dan akhirat.”

loves,
ika :))

4 comments:

amiratun said...

terasa nak cari butang 'like'..

haikadove said...

hee, ika tak reti letak butang 'like' dekat blog nie =p

thankyouuu mim ^_^

afiqawe said...

nak dunia dengan ilmu,
nak akhirat dengan ilmu,

nak dua-dua dengan ilmu.

haikadove said...

mknanya kte kejar ilmu lah ?
hehee main kjat2 pulak ;p